میرور کردن یعنی چه؟!
میرور (mirror) در لغت به معنی آینه یا منعکس کردن است. در واقع در اینجا منظور از میرور کردن، منعکس کردن صفحه نمایش موبایل، تبلت یا لپتاپ روی یک نمایشگر دیگر مانند تلویزیون است.
میرور کردن و انتقال اطلاعات بین دو دستگاه از چه طریق ممکن است؟ وایفای یا بلوتوث؟!
ممکن است شنیده باشید که میرور کردن از طریق بلوتوث هم امکانپذیر است! اما با تقریب بالایی میتوان گفت میرور کردن تصاویر بین دو دستگاه از طریق بلوتوث غیرممکن است! زیرا سرعت و میزان انتقال داده از طریق بلوتوث نمیتواند جوابگوی این فرآیند باشد. بنابراین معمولا میرور کردن تصویر از طریق شبکهی وایفای صورت میگیرد. چرا که سرعت انتقال اطلاعات روی شبکهی وایفای بسیار بالاتر از تکنولوژیهایی مانند بلوتوث است.
چه مواردی برای میرور کردن لازم است؟
برای این کار لازم است دستگاه مبدا (مثلا موبایل) امکان ارسال تصاویر و دستگاه مقصد (مثلا تلویزیون یا اندروید باکس) امکان دریافت تصاویر روی وایفای را داشته باشد. این ارسال به سادگی و از طریق یک اپلیکیشن صورت میگیرد.
برای مثال در موبایلهای شیائومی، گزینهای با عنوان Cast وجود دارد که با انتخاب آن، فرآیند جستجو برای دستگاه مقصد و میرور کردن روی آن آغاز میشود. در موبایلهای سامسونگ این گزینه با عنوان Smart View و در هواوی MirrorShare وجود دارد. البته این گزینه در موبایلهای مختلف ممکن است متفاوت باشد! همچنین در گوشیهای موبایل آیفون از استاندارد AirPlay استفاده میشود که کمی متفاوت است و پیشنهاد میکنیم مطلب دقیقتر آن را در نوشتار میروینگ آیفون روی اندروید باکس بخوانید.
آیا برای میرور کردن نیازی به مودم یا روتر هست؟
این موضوع به روش و اپلیکیشنی بستگی دارد که از آن استفاده میکنیم.
در موبایلهای اندرویدی غالبا از استاندارد Miracast برای میرور کردن استفاده میشود که به صورت Wifi Direct فرآیند میرور کردن انجام میشود و نیازی به مودم یا روتر وجود ندارد. کافی است وایفای در دستگاه مبدا و مقصد فعال باشد تا دو دستگاه بتوانند از طریق اپلیکیشن (Miracast)، همدیگر را پیدا کرده و سپس ارسال و دریافت را انجام دهند.
به عنوان مثالی دیگر گوشیهای آیفون از طریق استاندارد Airplay عملیات میرورینگ را انجام میدهند که برخلاف اندرویدیها نیازمند یک مودم یا روتر است (در صورت موجود نبودن مودم، تلفن همراه به خودیخود میتواند نقش مودم را ایفا کند). البته همانطور که گفتیم، دستگاه مبدا هم باید از استاندارد Airplay پشتیبانی کند.
برای مثال اندروید باکس نت باکس از استاندارد Airplay پشتیبانی میکند و اگر آن را به تلویزیون یا نمایشگر دیگری وصل کنید به راحتی میتوانید تصویر آیفون، آیپد یا مک بوک را بدون هیچ زحمت اضافهای میرور کنید.
چه عواملی روی کیفیت میرور کردن تاثیر دارد؟
متاسفانه کیفیت مطلوب در حین این فرآیند به عوامل بسیاری بستگی دارد و مناسب نبودن هر کدام از این شرایط میتواند به لگ داشتن تصویر یا تاخیر و پایین بودن کیفیت تصاویر ویدیویی منجر شود.
مواردی همچون:
– فاصلهی دستگاه مبدا تا دستگاه مقصد
– وجود موانع بین دو دستگاه
– نوع مودم یا روتر ( در صورتی که دو دستگاه به یک مودم یا روتر وصل باشند)
– میزان کیفیت فایل موردنظر برای انتقال
– وجود دستگاههای دیگر و ایجاد نویز وایفای روی اتصال دستگاه مبدا و مقصد
بنابراین داشتن یک اندروید باکس یا تلویزیون هوشمند خوب شرط کافی برای میرور کردن با کیفیت نیست و ممکن است موارد دیگری هم دخیل باشند. ما در نتباکس با استفاده از تکنولوژیهایی که پیشتر گفتیم یکی از بهترین تجربههای کاربری را برای میرور کردن و اتصال موبایل به اندروید باکس یا تلویزیون به وجود آوردهایم.
آیا «میرور کردن» از موبایل به همهی تلویزیونها ممکن است؟!
در صورتی که تلویزیون یا نمایشگر مورد نظر دارای سیستم عامل باشد و بتوان روی آن یک اپلیکیشن مخصوص «میرور کردن» نصب کرد، بله! در غیر این صورت حتما به یک اندروید باکس نیاز دارید! اتصال موبایل به تلویزیون مستلزم داشتن یک تلویزیون هوشمند با قابلیت نصب اپلیکیشن (مثلا Miracast) روی آن است تا بتواند اطلاعات و تصاویر ارسالی از موبایل را دریافت کند. اگر تلویزیون دارای سیستم عامل اندروید باشد به راحتی این اپلیکیشن قابل نصب است.
میدانیم که تمام تلویزیون ها هوشمند نیستند و برای خرید یک تلویزیون هوشمند باید هزینهی زیادی پرداخت کرد. اتصال یک اندروید باکس به تلویزیون میتواند راهحل بسیار خوبی برای این مشکل باشد زیرا با هزینهای بسیار منطقی میتوانید یک تلویزیون غیرهوشمند را کاملا هوشمند کنید. اندروید باکس نت باکس به تمام تلویزیونها متصل میشود!
اندروید باکس با قابلیت میرور کردن
اندروید باکس ها به خودیخود قابلیت میرور کردن ندارند! این اپلیکیشنها (برای مثال Miracast) هستند که قابلیت میرور کردن را به یک اندروید باکس اضافه میکنند. البته ممکن است این قابلیت به صورت built in روی اندروید باکس پیاده سازی شده باشد و دیگر نیازی به نصب اپلیکیشن نیست! به طور کلی هر اندروید باکسی که بتوانید اپلیکیشنی مانند Miracast را روی آن نصب کنید، قابلیت میرورینگ خواهد داشت.
اندروید باکس نت باکس به صورت پیش فرض اپلیکیشن Miracast را روی خود دارد و برای اتصال موبایلهای اندرویدی به تلویزیون و اسکرین میرورینگ میتوانید از آن استفاده کنید. همچنین اندروید باکس نت باکس، استاندارد Airplay را به صورت built in دارد و اگر بخواهید از آیفون، آیپد یا مک بوک را به آن وصل کنید و اسکرین میرورینگ انجام دهید حتی نیازی به اجرای اپلیکیشن روی نت باکس ندارید! فقط کافیست در آیفون گزینهی اسکرین میرورینگ را بزنید.
میرور کردن صفحهی گوشی موبایل روی تلویزیون به کمک اندروید باکس
اندروید باکس ها قابلیتهای بسیار زیادی را به تلویزیون شما اضافه میکنند. یکی از این قابلیتها میرور کردن تصویر گوشی موبایل روی اندروید باکس است که به کمک آن میتوانیم از دیدن عکسهایی که در آخرین سفرمان گرفتیم، ویدئویی که از جشنها داریم و موسیقیهایی که میخواهیم بشنویم لذت بیشتری ببریم.
قابلیت میرور کردن تصویر (یا به قول گوگل: کست کردن تصویر) روی اندروید باکسها با تکنولوژی و استانداردهای مختلفی تا بحال پیادهسازی شده است، مانند استاندارد DLNA، استاندارد Miracast، استاندارد Airplay برای اندروید (که حاصل مهندسی معکوس استاندارد Airplay شرکت اپل است)، کرومکست (گوگل کست) و استانداردهای دیگر. اما نتیجهی کار کردن با این استانداردها ممکن است آنقدرها هم خوب از آب در نیاید! برای مثال ممکن است تصویر را هنگام میرور کردن یک محتوای ویدیویی روی اندروید باکس به صورت گسسته ببینید. (اصطلاحاً تصویر را با لَگ میبینید).
با این حال اگر برای دیدن تصاویر، فیلمها و شنیدن موسیقیهای گوشی موبایل، روی اندروید باکس اصرار دارید در ادامه این مقاله روشهای میرور روی تلویزیون در گوشیهای مختلف را تشریح خواهیم کرد.
کست کردن صفحهی گوشی موبایل سامسونگ روی تلویزیون به کمک اندروید باکس
کست کردن تصویر از گوشی سامسونگ (اندرویدی) به اندروید باکس سه مرحله دارد:
- روشن کردن وایفای در اندروید باکس و موبایل سامسونگ
- نصب و باز کردن برنامه Miracast روی اندروید باکس
- باز کردن برنامه Smart View روی گوشی موبایل سامسونگ
بعد از اطمینان از روشن بودن وایفای گوشی و اندروید باکس، دومین مرحله، نصب برنامهی Miracast روی اندروید باکس است. اگر اندروید باکس شما نت باکس باشد برنامه Miracast به طور پیش فرض روی آن نصب شده است. برای دسترسی به آن کافی است از بخش برنامهها وارد دیگر برنامهها شوید.
بعد از وارد شدن به برنامه این صفحه برای شما باز خواهد شد. حال باید روی گوشی عملیات کست را شروع کنید.
در گوشی از قسمت نویگیشن بار، گزینه cast را انتخاب کنید.
گوشی شما دستگاههایی را که امکان میرور کردن داشته باشند در اطراف شما جستجو میکند. وقتی اندروید باکس شما را پیدا کرد، آن را انتخاب کنید.
حال در نت باکس، همانند تصویر زیر اجازه cast کردن را به گوشی خود بدهید.
حال میتوانید از محتوای گوشی خود در تلویزیون لذت ببرید.
دقت کنید که در این روش ممکن است تصاویر متحرک (فیلمها، ترنزیشنها) را با کمی لگ و تاخیر ببینید. نکتهی مهم این است که چون تصاویر در شبکه داخلی مودم شما ارسال و دریافت میشوند، اسکرین میرورینگ مصرف ترافیک اینترنت ندارد (خیالتان راحت!).
شما میتوانید در هر لحظه با لمس کردن آیکن Smart View که روی صفحه نمایش موبایل ظاهر شده، اتصال را قطع یا pause کنید یا نسبت تصویر را تغییر دهید
این بود سادهترین روش برای میرور کردن صفحهی گوشی موبایل سامسونگ روی اندروید باکسهای نتباکس. اما آیا این تنها روشی است که میتوانید گوشی سامسونگ را روی صفحه تلویزیون میرور کنید؟! خیر! اپلیکیشنهای زیادی وجود دارند که به شما این اجازه را میدهند تا با استفاده از آنها صفحهی نمایش موبایل اندرویدی را به دستگاه دیگری (برای مثال اندروید باکس) میرور کنید.
کست کردن صفحهی گوشی موبایل شیائومی روی تلویزیون به کمک اندروید باکس
برای میرور کردن موبایلهای شیائومی هم ابتدا هم در اندروید باکس و هم در موبایل خود از روشن بودن وایفای مطمئن شوید.
در اندروید باکس نت باکس در تب برنامهها و از بخشِ دیگر برنامهها همانند صفحهی زیر وارد اپلیکیشن miracast شوید.
بعد از وارد شدن به برنامه این صفحه برای شما باز خواهد شد. حال باید روی گوشی عملیات کست را شروع کنید.
در گوشی از قسمت نویگیشن بار، گزینه cast را انتخاب کنید.
گوشی شما دستگاههایی را که امکان cast کردن داشته باشند در اطراف شما جستجو میکند. وقتی اندروید باکس شما را پیدا کرد، آن را انتخاب کنید.
حال در نت باکس، همانند تصویر زیر اجازه cast کردن را به گوشی خود بدهید.
در این مرحله میتوانید از محتوای گوشی خود در تلویزیون لذت ببرید.
میرور کردن صفحهی گوشی موبایل آیفون روی تلویزیون به کمک اندروید باکس نت باکس
اگر از محصولات اپل و به خصوص گوشیهای موبایل آیفون استفاده میکنید، برای اسکرین میرورینگ یا ایرپلی روی تلویزیونهای هوشمند یا اندروید باکس ها مجبور به استفاده از اپلیکیشن های مخصوص هستید که اغلب کیفیت مناسبی ندارند یا برای استفاده از آنها، نیاز به پرداخت مبالغی هست.
اما با استفاده از اندروید باکس نت باکس، کاملا از اپلیکیشن های اسکرین میرورینگ بینیاز میشوید. فقط کافیست نت باکس را روشن کنید و از آیفون و با روش Airplay اسکرین میرورینگ رو انجام بدید. آیفون، خیلی سریع نت باکس را از طریق شبکهی وایفای پیدا میکند و با انتخاب کردن آن، تصویر به نت باکس منتقل و روی تلویزیون نمایش داده خواهد شد.
جزئیات بیشتر را میتوانید در مقاله اسکرین میرورینگ آیفون بخوانید.
چند نکته در مورد میراکست
همان گونه که کمی بالاتر هم توضیح دادیم، میراکست روشی است که در آن عملیات میرورینگ به صورت wifi direct انجام میشود. چند مسئله در مورد میراکست وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- حالت wifi direct بدین معنی است که برای اتصال دو دستگاه به هم، نیازی به یک مودم یا روتر وجود ندارد. تنها کاری که لازم است انجام دهید روشن کردن وایفای در دو دستگاه است.
- حتی اگر مودم و روتری در اطراف شما وجود داشته باشد و یک یا هردوی دستگاههای شما به یک یا چند مودم یا روتر وصل باشند هیچ تاثیری روی اتصال آنها از طریق میراکست نخواهد داشت.
- از آنجایی که در روش میراکست دو دستگاه مستقیما به یکدیگر وصل میشوند و مودمی بین آنها وجود ندارد، برخی عوامل بر کیفیت اتصال آنها تاثیر به سزایی خواهند داشت. این عوامل عبارتند از:
فاصله بین دو دستگاه: هر چه فاصله بین دو دستگاه نزدیکتر باشد، کیفیت فرآیند میرورینگ بهتر خواهد بود.
وجود مانع بین دو دستگاه: اگر بین دو دستگاه مانعی همانند دیوار وجود داشته باشد کیفیت میرورینگ را کاهش خواهد داد. حتی اگر گوشی شما دارای یک قاب محافظ ضخیم باشد ممکن است کیفیت اتصال شما را تحت تاثیر قرار دهد.
جمعبندی مقاله میرورینگ
در این مقاله نگاهی جامه داشتیم به میرورینگ صفحه موبایل، تبلت و لپتاپ در یک نمایشگر دیگر. در این نوشتار با معنی میرورینگ آشنا شدیم و آموختیم که روشهای متنوعی برای انجام این کار وجود دارد. برخی از این روشها به یک مودم یا روتر اینترنت نیاز دارند و برخی نیاز ندارند. همچنین دیدیم که برای میرور کردن گوشیهای مختلف بر روی اندروید باکسها و تلویزیونها باید از روشهای متفاوتی متناسب با هر گوشی استفاده کنیم.
دیدگاه خود را بنویسید